دورنمای صادرات صنایع دستی تا۲میلیارد دلار، وعده ای برای بیمه عشایر

دورنمای صادرات صنایع دستی تا۲میلیارد دلار، وعده ای برای بیمه عشایر آثارنیوز: رئیس سازمان میراث فرهنگی بیان كرد: سال قبل ۲۸۱ میلیون دلارصنایع دستی بدون در نظر گرفتن صادرات فرش و زیورآلات صادر شد و به راحتی می توان صادرات صنایع دستی را تا دو میلیارد دلار افزایش داد.



به گزارش آثارنیوز به نقل از مهر، مراسم روز جهانی صنایع دستی بعد از ۱۰ روز شب گذشته در محوطه باز كاخ نیاوران با حضور جمعی از هنرمندان پیشكسوت صنایع دستی و سخنرانی مسئولان برگزار گردید. در این برنامه پویا محمودیان معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی درباره تأخیر در برگزاری این مراسم اظهار داشت: مصادف شدن ایام روز جهانی صنایع دستی با ماه مبارك رمضان باعث شد تا این برنامه را اكنون برگزار نماییم.
وی ادامه داد: هر سال بیستم خرداد ماه مصادف با ۱۰ ژوئن مراسم بزرگداشت هنرمندان برگزار می گردد. یك نمایشگاه ملی هم كه بزرگترین رخداد صنایع دستی كشور است، چند سالی است كه با ماه رمضان مصادف می گردد و آمدن صنعتگران از استان ها به تهران برای این برنامه به خاطر مسائل روزه داری میسر نیست. ازاین رو تصمیم گرفتیم پس از ماه مبارك رمضان مراسمی درخور و شأن هنرمندان صنایع دستی برگزار نماییم. امسال هم مراسم ما به روز بیست و سوم خرداد ماه موكول شد، اما تاكید داشتیم كه سومین نمایشگاه ملی صنایع دستی را از سوم تا نهم شهریور ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی همزمان با نمایشگاه فرش برگزار نماییم.
روستاییان و عشایر بیمه می شوند
در ادامه این برنامه محمدرضا واعظ مهدوی مدیرعامل صندوق بیمه عشایر و روستاییان و كشاورزان، هم بیان كرد: هدف از تشكیل این صندوق در سال ۸۴، پوشش بیمه ای تأمین اجتماعی روستاییان و عشایر بود. در نظام تأمین اجتماعی محور بر نیروی كار و پشتیبانی از آن استوار است. شاغلان و هنرمندان روستایی چون كارفرما ندارند، همیشه بیمه آنها با مشكل روبرو بود. ما مفتخریم كه در تفاهمنامه با سازمان میراث فرهنگی متعهد شده ایم كه شاغلان و هنرمندان صنایع دستی فعال در روستاها و عشایر تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
وی اظهار داشت: بیمه های پایه تأمین اجتماعی چهار خدمت همچون بازنشستگی، از كار افتادگی، فوت و درمان را عرضه می كنند در تفاهمنامه ما با سازمان میراث فرهنگی از این چهار خدمت سه خدمت برای صد هزار نفر لحاظ شده است كه به دنبال آن دو سوم از سه سوم حق بیمه را به نمایندگی از دولت پرداخت می نماییم و یك سوم دیگرش را هم بیمه شده می پردازد.
واعظ مهدوی ادامه داد: اگر كسی بخواهد مشمول بیمه شود، ۱۴۰ هزار تومان حق سرانه ای است كه باید بیمه شده بپردازد. ۳۰۰ هزار تومان هم كارفرما برای شاغلان صنایع دستی می دهد. در صندوق بیمه عشایر و روستایی، ما این افراد را حمایت خواهیم كرد تا پول كمتری بپردازند.ما سهم دولت را می پردازیم و فرد می تواند حتی با ۲۰ هزار تومان به جای ۱۴۰ هزار تومان هم بیمه شود.
ماجرای فیلم گبه و فری شاپ مهرآباد
حمیدرضا مرتضایی عضو هیأت مدیره منطقه آزاد انزلی كه پیش از این دو دوره رئیس سازمان صنایع دستی هم بوده است در این مراسم اظهار داشت: زمانی كه مسئولیت سازمان صنایع دستی را بر عهده داشتیم، ماده واحده ای را تصویب كردیم كه بر مبنای آن می توانستیم كارهای اجرایی مناسبی انجام دهیم. همینطور می توانستیم بحث تولید را در روستاها تولید نماییم. ما برای نخستین بار طرح های عمرانی را برای روستاها اجرا كردیم كه هیچ ساخت و سازی به دنبال نداشت. كار دیگر این بود كه برای نخستین بار در ایران و در فرودگاه مهرآباد فری شاپ صنایع دستی تولید كردیم اما بعد از آن مسئولان آن را برداشته و به دیگران اجاره دادند. ما حتی لیسانس صنایع دستی را هم راه اندازی كردیم كه خوشبختانه این مورد پیگیری شده است. در رشته صنایع دستی افرادی هستند كه بتوانند دكتری بگیرند. همینطور با كمك یكی از كارگردانان مطرح آن زمان، فیلمی درباره «گبه» ساخته شد كه چون البته نمی توانستیم اعلام نماییم كه با بودجه دولتی تولید شده، نام دو تن از اعضای هیأت مدیره را بعنوان تهیه كننده اعلام كردیم. این فیلم در سطح گسترده ای استقبال شد. اینها همه جزو برنامه هایی است كه در آن زمان انجام دادیم. اكنون هم می توان آنها را دنبال كرد.

وی اظهار داشت: این روزها اعلام می كنند كه ما عضو شورای جهانی صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه شده ایم، این در شرایطی است كه پیش از این ما عضو این شورا بوده ایم. یعنی چه كه باید صنعت فرش از صنایع دستی جدا باشد؟ برجسته ترین صنایع دستی در ایران فرش است. فرش جزو اصلی صنایع دستی است كه اگر توانمند بود، هیچ وقت به اینجا نمی رسید. در دنیا صنایع دستی ایران جزو سه كشور اول است؛ چین، هند و ایران متنوع ترین صنایع دستی را دارند. با این اوضاع اصلاً خوب نیست كه در موزه ها صنایع دستی هندی یا چینی فروخته شود. البته خوشبختانه این اقدام در حال برطرف شدن است.
در ادامه این برنامه علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی هم اظهار داشت: به زعم من، صنایع دستی تركیب پیچیده ای از متون عملی و نظری است كه این دو را با هم تركیب كرده و آثاری را خلق كردند. در این حوزه و در امر اقتصاد غیرنفتی تلاش كردیم جایگاه ویژه ای را برای خودمان تولید نماییم. باآنكه دشمنان تلاش می كنند كه ایران را تحت فشار قرار دهند، اما حداقل برای حوزه صنایع دستی فرصت خوبی است كه نقش خودش را ارتقاء دهد من می خواهم كههنرمندان با تعاملات بیشتر از این فرصت استفاده كنند.
وی اظهار داشت: ما در ایام آینده جلسات متعددی با بانك مركزی داریم كه این نقش پررنگ تر شود. در جلسه روز شنبه هم درباره تلاطم ارزی با بانك مركزی صحبت خواهیم كرد. سال قبل ۲۸۱ میلیون دلار صنایع دستی بدون در نظر گرفتن صادرات فرش و زیورآلات، صادر شد ازاین رو به راحتی می توان صادرات صنایع دستی را تا دو میلیارد دلار افزایش داد.
در ادامه این برنامه از منصور حافظ پرست بعنوان پیشكسوت حوزه قلمزنی با رونمایی از اثر منحصر به فرد او كه یك جام قلمزنی با ۱۵ گرم طلای ناب بوده است، تقدیر گردید.از شعله حقیقی دانش آموخته هنر و حبیب آوران هنرمند قلمزنی هم تقدیر به عمل آمد.

1397/03/30
15:25:11
5.0 / 5
4453
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری
asarnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آثارنیوز محفوظ است

آثارنیوز

خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری