پروتكل تعطیلی و بازگشایی موزه ها و تاسیسات گردشگری ابلاغ گردید

پروتكل تعطیلی و بازگشایی موزه ها و تاسیسات گردشگری ابلاغ گردید به گزارش آثارنیوز وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مقررات و پروتكل های تعطیلی و بازگشایی موزه ها و تاسیسات گردشگری را ابلاغ و تصریح كرد: واحدهای تعطیل شده حق بازگشایی خودسرانه ندارند.


به گزارش آثارنیوز به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، علی اصغر مونسان ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و رئیس كمیته گردشگری و فضاهای ورزشی ستاد ملی مدیریت كرونا ـ در نامه ای به مدیران كل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ۳۱ استان كشور، دستورالعمل جامع با نام دستورالعمل شماره ۲ را ابلاغ نمود.
این دستورالعمل شامل مقررات ابلاغی و پروتكل های تعطیلی و بازگشایی موزه ها، اماكن و تاسیسات گردشگری اقدامات بهداشتی و حفاظتی است كه در هر یك وظایف و مأموریت های تاسیسات گردشگری و موزه ها را تشریح كرده است:
پروتكل تعطیلی واحدهای اقامتی در اثر شیوع كرونا
در این پروتكل به حضور نگهبان و فرد پاسخگو در زمان تعطیلی، درج اطلاعات تماس ضروری با مدیریت روی در واحد، خاموش كردن تاسیسات غیر لازم در زمان تعطیلی واحد به منظور پیشگیری از اتلاف انرژی، اطمینان از كاركرد دوربین مدار بسته و سیستم اعلام حریق پیش از تعطیلی واحد، عملیات عمرانی، تعمیرات، سمپاشی، شست وشوی مخازن و به روز رسانی سیستم ها كه در زمان شلوغی اجرای آن دشوار است، قطع آب، برق و گاز قسمت های تعطیل شده، كنترل روزانه واحد به منظور پیشگیری از وقوع حریق، اتصالی برق و تركیدگی لوله آب، نظافت و ضدعفونی تمام بخش ها پیش از تعطیلی و تخلیه زباله و ضایعات قابل فساد اشاره شده است.
پروتكل بازگشایی واحدهای اقامتی تعطیل شده بر اثر شیوع كرونا
۱- تمام واحدهای اقامتی برای بازگشایی، مراتب را به صورت كتبی به معاونت گردشگری استان اعلام و مجوز فعالیت باردیگر دریافت نمایند.
۲- هیچ یك از واحدهای تعطیل شده حق بازگشایی خودسرانه و پیش از اعلام به معاونت گردشگری استان یا بخشنامه كشوری وزارت متبوع را نخواهند داشت.
۳- تاسیسات سیستم های تهویه، سرمایش و گرمایش قبل از بازگشایی كنترل و تست شود.
۴- تمام مواد غذایی فاسدشدنی در صورت اتمام تاریخ مصرف معدوم شود.
۵- برق، گاز و آب آشامیدنی تمام قسمت ها برقرار شود.
۶- تا حد ممكن از پرسنل قبلی به منظور كار دعوت شود.
۷- قبل از بازگشایی واحد تمام بخش های قابل نظافت و ضدعفونی نظافت و گندزدایی شود.
۸- قبل از شروع باردیگر فعالیت از سلامت پرسنل به وسیله انجام معاینات طب كار و تهیه كارت بهداشت اطمینان حاصل شود.
۹- مراتب بازگشایی واحدها به نیروی انتظامی و اماكن استان اعلام گردد.
پروتكل تعطیلی موزه ها در اثر انتشار كرونا
در این پروتكل هم به مواردی چون گندزادیی تمام بخش ها، كنترل روزانه واحدها به منظور پیشگیری از وقوع اتفاقاتی مانند حریق، اتصالی برق، تركیدگی لوله آب و...، حضور نگهبان در واحدهای تعطیل شده، خاموش كردن تاسیسات غیر لازم و سیستم های تهویه، اطمینان از عملكرد صحیح اعلام حریق و دوربین های مداربسته پیش از تعطیلی موزه ها و... اشاره شده است.
پروتكل بهداشتی و حفاظتی واحدهای اقامتی فعال در زمان شیوع كرونا
تهیه اقلام بهداشتی شامل محلول های ضدعفونی دست و محیط، تهیه ماسك به اندازه لازم برای پرسنل و و مهمانان، گندزادیی تمام بخش ها و اتاق ها، شت وشوی حوله و ملحفه با حرارات بالا، مدیریت صحیح پسماند، تخلیه مینی بار، اعلام مراتب به واحدهای درمانی در صورت مشاهده علایم كرونا در هر یك از مهمانان، خاموش كردن تاسیسات غیر لازم به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی، استفاده از خدمات روم سرویس تا حتی الامكان از موارد ذكرشده در این پروتكل است.
پروتكل بازگشایی واحدهای سیاحتی، تفریحی و موزه های تعطیل شده بر اثر شیوع كرونا
۱. هیچ یك از واحدهای تعطیل شده حق بازگشایی خودسرانه و پیش از اعلام معاونت گردشگری استان یا بخشنامه كشوری وزارت متبوع را نخواهند داشت.
۲. تاسیسات، سیستم های تهویه و سرمایش و گرمایش قبل از بازگشایی كنترل و تست شود.
۳. تمام مواد غذایی فاسد شدنی در صورت اتمام تاریخ مصرف معدوم شوند.
۴. برق، گاز و آب آشامیدنی تمام قسمت ها برقرار شود.
۵. تا حد ممكن از پرسنل قبلی برای كار دعوت به عمل آید.
۶. قبل از بازگشایی واحد، تمام بخش های قابل نظافت و ضدعفونی مورد نظافت و گندزادیی قرار گیرد تا احتمال باقی ماندن عوامل بیماری زا در محیط حذف شود.
۷. قبل از شروع مجدد فعالیت از سلامت پرسنل به وسیله انجام معاینات طب كار و تهیه كارت بهداشت اطمینان حاصل فرمایید.
۸. مراتب بازگشایی واحدها به نیروی انتظامی و اماكن استان اعلام گردد.
پروتكل بهداشتی و حفاظتی واحدهای اقامتی طرف قرارداد با وزارت بهداشت و درمان برای اسكان بیماران بهبود یافته
تهیه اقلام بهداشتی شامل محلول های ضدعفونی دست و محیط و همینطور ماسك به اندازه لازم برای مصرف پرسنل و میهمانان از جانب واحد اقامتی، تمركز میهمانان در یك قسمت از هتل به منظور تمركز خدمات بهداشتی و كنترل، میهمانان و پرسنل موظف به رعایت حداكثر وضعیت بهداشت فردی و حفاظتی هستند. تمام بخش های اتاق ها به دقت با مواد استاندارد گندزادیی شود و شست وشوی حوله و ملحفه با حرارت بالا و مواد لازم صورت گیرد، مدیریت پسماند به درستی صورت گیرد، ظروف و تجهیزات و لازم اضافی در معرض آلودگی محدود شوند و مینی بار اتاق ها هم تخلیه شوند، ضمن این كه واحدهایی كه لاندری استاندار و تجهیزات كافی ندارند مجاز به پذیرش این نوع میهمانان نیستند.
حذف شست وشو با تی و... انجام شت وشوی ماشینی، نپذیرفتن میهمان در واحدهایی كه دارای بخش های اشتراكی مانند آبدارخانه و سرویس بهداشتی مشترك هستند، خودداری از تردد غیر ضرور و كاهش عملیات تعمیرات و عمرانی، تعطیلی استخر، سونا و تالارهای پذیرایی واحدها تا زمان حضور مهمانان، رعایت دمای پخت استاندارد مواد غذایی و ضدعفونی مداوم، حضور كارشناس بهداشت، گندزدایی اماكن پرتردد مانند، آسانسورها، لابی، راهروها و سرویس های بهداشتی پرسنل، پیشگیری از تردد افراد غیر مقیم، عدم پذیرش میهمانان عادی، استفاده از كفپوش آغشته به مواد ضدعفونی در ورودی هر واحد، ممنوعیت كامل استعمال دخانیات و كاهش تردد پرسنل به اتاق بیماران.



1398/12/23
23:52:45
5.0 / 5
3568
تگهای خبر: استاندارد , اقامت , تاریخ , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری
asarnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آثارنیوز محفوظ است

آثارنیوز

خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری