فرزاد اوجانی، مدیرکل تجاری سازی صنایع دستی، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ی مهم ترین چالش های صادرات صنایع دستی اظهار داشت: بزرگترین چالش در این عرصه، کمبود سرمایه گذاری و تعداد محدود صادرکنندگان تخصصی است؛ چونکه تولیدکنندگان زیادی در کشور فعالیت می نمایند، اما افرادی که بتوانند این محصولات را در بازارهای جهانی عرضه، بازاریابی و صادر کنند، خیلی محدود هستند.
وی اضافه کرد: خیلی از صادرکنندگان فعلی، بازارهای قدیمی و مشخصی را برگزیده اند و صادرات خودرا به همان مقاصد ادامه می دهند، در صورتیکه برای توسعه صادرات صنایع دستی باید صادرکنندگان جدید جذب شوند.
اوجانی اضافه کرد: دولت به دنبال اینست که با همکاری بخش خصوصی، زمینه ورود افراد جدید به حوزه صادرات صنایع دستی را فراهم و از آنها حمایت کند؛ همان گونه که در کشورهایی مانند چین و هند، اتحادیه ها و بخش خصوصی در کنار دولت نقش برجسته ی در توسعه صادرات دارند.
محصولات پرتقاضا در بازارهای خارجی
مدیرکل تجاری سازی صنایع دستی درباره ی محصولات صادراتی اظهار داشت: هم اکنون بیشتر صادرات در حوزه هایی مانند زیراندازها، شیشه و سرامیک، محصولات کاربردی و زیورآلات صورت می گیرد.
وی درباره ی صادرات فرش ایرانی نیز اظهار داشت: فرش بازهم یکی از محصولات شناخته شده ایران در بازارهای جهانی است، اما توسعه صادرات نیازمند تقویت شبکه های بازاریابی و حضور صادرکنندگان حرفه ای است.
ورود مستقیم خریداران خارجی به کارگاه ها
اوجانی ضمن اشاره به روشهای جدید صادرات صنایع دستی اظهار داشت: برخی خریداران و بازرگانان کشورهای هدف به شکل مستقیم به کارگاه ها مراجعه می کنند و تولیدکنندگان مورد نظر خودرا انتخاب می کنند؛ مشابه اتفاقی که در بعضی بخش های کشاورزی نیز رخ می دهد و می تواند در حوزه صنایع دستی نیز توسعه پیدا کند.
فرزاد اوجانی، مدیرکل تجاری سازی صنایع دستی، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ی مهم ترین چالش های صادرات صنایع دستی اظهار داشت: بزرگترین چالش در این عرصه، کمبود سرمایه گذاری و تعداد محدود صادرکنندگان تخصصی است؛ چونکه تولیدکنندگان زیادی در کشور فعالیت می نمایند، اما افرادی که بتوانند این محصولات را در بازارهای جهانی عرضه، بازاریابی و صادر کنند، خیلی محدود هستند.وی اضافه کرد: خیلی از صادرکنندگان فعلی، بازارهای قدیمی و مشخصی را برگزیده اند و صادرات خودرا به همان مقاصد ادامه می دهند، در صورتیکه برای توسعه صادرات صنایع دستی باید صادرکنندگان جدید جذب شوند.اوجانی اضافه کرد: دولت به دنبال اینست که با همکاری بخش خصوصی، زمینه ورود افراد جدید به حوزه صادرات صنایع دستی را فراهم و از آنها حمایت کند؛ همان گونه که در کشورهایی مانند چین و هند، اتحادیه ها و بخش خصوصی در کنار دولت نقش برجسته ی در توسعه صادرات دارند. مدیرکل تجاری سازی صنایع دستی درباره ی محصولات صادراتی اظهار داشت: هم اکنون بیشتر صادرات در حوزه هایی مانند زیراندازها، شیشه و سرامیک، محصولات کاربردی و زیورآلات صورت می گیرد.وی درباره ی صادرات فرش ایرانی نیز اظهار داشت: فرش بازهم یکی از محصولات شناخته شده ایران در بازارهای جهانی است، اما توسعه صادرات نیازمند تقویت شبکه های بازاریابی و حضور صادرکنندگان حرفه ای است.
منبع: آثارنیوز