اعلام آخرین وضعیت حج تمتع در عربستان
به گزارش آثارنیوز، سخنگوی جمعیت هلال احمر اظهار کرد: در حج تمتع، علاوه بر افزایش تعداد درمانگاه ها، در هر دو شهر مدینه منوره و مکه مکرمه بیمارستان راه اندازی خواهیم کرد.
به گزارش آثارنیوز به نقل از خبر آنلاین،
«مجتبی خالدی» سخنگوی جمعیت هلال احمر در گفتگو با گزارشگر ایلنا ضمن اشاره به مسئولیت این جمعیت در حوزه پزشکی حج اظهار نمود: با عنایت به این که مسئولیت امور پزشکی حج بر عهده جمعیت هلال احمر است، هر سال هماهنگی های ضروری جهت اعزام زوار از ماه ها قبل شروع می شود. زائرانی که برای این سفر معنوی انتخاب و دعوت می شوند، از همان اول تحت برنامه ریزی دقیق قرار می گیرند تا فرایند اعزام و عرضه خدمات درمانی بصورت منظم صورت گیرد.
وی اضافه کرد: برای حج تمتع سال ۱۴۰۵، رویکرد «حج سلامت محور مبتنی بر هوشمندسازی معاینات» را در دستور کار قرار داده ایم و طراحی های ویژه ای هم دراین خصوص انجام شده است. تا حالا ۸۶ هزار و ۷۱۲ نفر در سامانه جمعیت برای حج نام نویسی کرده اند و فرایند معاینات این افراد در حال انجام می باشد. از این شمار، معاینات ۸۰ هزار و ۸۸۷ نفر تکمیل و تأیید شده و حدود سه هزار و ۶۹۶ نفر همچنان در مراحل بررسی و تأیید قرار دارند.
خالدی درباره ی روند اجرائی معاینات توضیح داد: بعد از مشخص شدن افراد برای عزیمت به سرزمین وحی و تعیین کاروان، زوار فورا به پزشکان معتمد جمعیت هلال احمر معرفی می گردند. بعد از انجام معاینات، در صورت نبود مشکل خاص، پزشک همان جا تأیید لازم را صادر می کند و زائر در راه تشرف قرار می گیرد و سایر اقدامات مربوطه برای وی صورت می گیرد.
وی افزود: در مواردی که پزشک مرکز پزشکی حج تشخیص دهد زائر نیازمند اقدامات تکمیلی است یا برمبنای شرایط جسمی، استطاعت ضروری جهت تشرف را ندارد، تصمیم گیری بصورت فردی صورت نمی گیرد، بلکه پرونده این افراد به کمیسیون های استانی ارجاع می شود. در کمیسیون های استانی، پزشکان معتمد مجدداً تشکیل جلسه داده و درباره ی هر زائر بصورت جداگانه تصمیم گیری می کنند. در صورتیکه با انجام اقدامات خاص امکان اعزام فراهم گردد، این امر صورت خواهد گرفت.
سخنگوی جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: اگر در کمیسیون های استانی همچنان شرایط بگونه ای باشد که امکان تشرف وجود نداشته باشد، یکبار دیگر پرونده فرد در کمیسیون کشوری هم مجدداً بررسی می شود. در نهایت اگر در این کمیته کشوری نیزعدم استطاعت و ناتوانی جسمی زائر تأیید شود، از لیست اعزام خارج خواهد شد، مگر آن که با شرایط ویژه یا تجویز داروهای خاص بتوان امکان اعزام را فراهم نمود که در آن صورت اقدامات لازم صورت می گیرد.
وی ضمن اشاره به ترکیب تیم درمانی اعزامی اظهار داشت: پیشبینی می شود عملیات پزشکی حج ۱۴۰۵ با یک تیم حدودا ۳۵۰ نفره شامل پزشکان، پرستاران و دیگر اعضای کادر درمان صورت گیرد. همینطور داروها و تجهیزات مصرفی و پزشکی مورد نیاز آماده شده و تنها منتظر اعطای مجوز انتقال این اقلام به کشور عربستان هستیم و دراین خصوص هیچ مشکلی وجود ندارد.
خالدی در ادامه درباره ی دسته بندی زوار از نظر وضعیت جسمی اظهار داشت: زوار به سه گروه تقسیم می شوند؛ گروه نخست افرادی هستند که قادرند اعمال خودرا بصورت مستقل انجام دهند. گروه دوم افرادی هستند که نیازمند همراهی همیار سلامت هستند تا بتوانند اعمال خودرا انجام دهند که در این بخش هم از ظرفیت سایر زوار استفاده خواهد شد. گروه سوم شامل افراد پرخطر است که برچسب گذاری شده و خدمات و تمهیدات ویژه تری برای انجام اعمال آنان درنظر گرفته می شود تا شرایط ضروری جهت انجام مناسک برایشان مهیا شود.
وی درباره ی وضعیت فعلی زوار ایرانی در عربستان اظهار نمود: هم اکنون نزدیک به ۱۲ هزار نفر از زوار در مکه مکرمه و مدینه منوره حضور دارند. هم اکنون با هفت درمانگاه شامل سه درمانگاه در مدینه و چهار درمانگاه در مکه، خدمات درمانی به زوار عرضه می شود و همکاران ما در محل حضور دارند.
سخنگوی جمعیت هلال احمر اضافه کرد: تا حالا مشکل جدی برای زائرانی که در عمره حضور دارند گزارش نشده و خدمات درمانی مطابق برنامه در حال انجام می باشد. با عنایت به این که سال جاری معاینات و استفاده از سامانه هوشمند زودتر شروع شده، سرعت کار بالا رفته و بالاتر از ۹۵ درصد زوار تعیین تکلیف شده اند. پیشبینی می شود طی ۱۰ تا ۱۵ روز آینده وضعیت تمامی زوار مشخص شود تا بتوانند اقدامات مقدماتی سفر خودرا انجام دهند.
وی درباره ی خدمات درمانی در روزهای حج تمتع اظهار داشت: در حج تمتع، علاوه بر افزایش تعداد درمانگاه ها، در هر دو شهر مدینه منوره و مکه مکرمه بیمارستان راه اندازی خواهیم کرد. ایران از معدود کشورهایی است که در عربستان بیمارستان در اختیار دارد و می تواند خدمات تخصصی به زوار خود عرضه نماید. برای حضور پزشکان متخصص و فوق تخصص در زمان مورد نیاز هم برنامه ریزی های لازم انجام شده و سال جاری آمادگی ما نسبت به سالهای گذشته جلوتر است.
خالدی تاکید کرد: جمعیت هلال احمر تلاش نموده با تکمیل داروها و پیشبینی داروهای تخصصی، شرایط مناسب تری برای زوار فراهم آورد تا افرادی که حداقل شرایط اعزام را دارند بتوانند سفر و اعمال خودرا انجام دهند.
سخنگوی جمعیت هلال احمر در انتها ضمن اشاره به میزان مراجعات درمانی اظهار نمود: بطور متوسط روزانه حدود ۸۰۰ تا ۸۵۰ نفر از زوار به درمانگاه های ما رجوع می کنند و خدمات درمانی و داروهای مورد نیاز خودرا دریافت می کنند. تا حالا مورد حاد و نگران کننده ای از بیماری های خاص یا عفونی برای هیأت پزشکی حج گزارش نشده است. در مورد شرایط کشور عربستان هم تا حالا بخشنامه یا ابلاغ جدیدی صادر نشده و همه امور طبق روال گذشته در حال انجام می باشد.
منبع: asarnews.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب