حجاج ایرانی چشم انتظار وسایل شان
به گزارش آثارنیوز، بازگشت از حج برای خیلی از زائرین پایان سفر نبود. چمدان هایی که هنوز نرسیده اند یا پاره و صدمه دیده تحویل شده اند، خاطره زیارت را برای آنها با گلایه و انتظار همراه کرده است.
به گزارش آثارنیوز به نقل از خبر آنلاین، ۲ هفته از بازگشت همهٔ حجاج از سفر حج گذشته، اما هنوز چمدان ها و وسایل حاجی ها به دست آنان نرسیده است.
فارس در خبری نوشت: بازگشت از حج برای خیلی از زائرین پایان سفر نبود. چمدان هایی که هنوز نرسیده اند یا پاره و صدمه دیده تحویل شده اند، خاطره زیارت را برای آنها با گلایه و انتظار همراه کرده است.
۲ هفته از بازگشت همه حجاج از سفر معنوی حج تمتع می گذرد، اما هنوز برای خیلی از آنها یک دغدغه و دل مشغولی باقیمانده است؛ چمدان هایی که نیامده اند، وسایلی که جا مانده اند، و سوغاتی هایی که نبودشان گاهی شرمندگی بهمراه آورده است. اینروزها در بعضی خانه ها، حس و حال بازگشت از سفر حج با اضطراب و گلایه گره خورده است. حج تمتع که باید خاطره ای شیرین و معنوی برای زائرین باشد، حالا در ذهن برخی از آنها با خاطره ای از بی نظمی، خستگی، و سردرگمی همراه شده است.
حجاج چشم انتظار چمدان
برای خیلی از زائرین، مسیر بازگشت از حج چیزی بیشتر از بازگشت به وطن بود. با عنایت به شرایط کشور در جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی و توقف پروازها، آنها از مرز زمینی عرعر در عربستان سوار بر اتوبوس هایی شدند که مسیر طولانی و گرمی را در پیش داشت. این کاروان ها در راه بازگشت، توقفی کوتاه در نجف و کربلا داشتند؛ زیارتی که گرچه پرارزش بود، اما به علت خستگی، گرما و سن بالای برخی حجاج بسیار دشوار سپری شد. آقای محمدی، حاجی ۶۷ ساله ای از زنجان، در رابطه با مسیر بازگشت می گوید: «ساعت های طولانی در اتوبوس بودیم. گرما زیاد بود، مسیرها بعضی جاها ناهموار و استراحت مان بسیار کم. وقتی رسیدیم کربلا، پا نداشتیم که راه بریم. اما دلمان نمی آم زیارت نرویم. با هزار زحمت رفتیم سمت حرم.»
در این شرایط سخت آن چه به زائرین انگیزه می داد، امید به دیدار خانواده و گفتن خاطرات با تحویل سوغاتی هایی بود که با عشق خریده بودند از عطرهای مدینه گرفته تا تسبیح های مکه و پارچه های تبرکی. ولی اکنون برخی که نزدیک به ۳ هفته از این سفر معنوی بازگشته اند، هنوز وسایل خویش را دریافت نکرده اند. طبق گزارش های رسمی حدود ۸۵ هزار زائر ایرانی از مسیر زمینی در مراسم حج سال جاری شرکت کرده اند. اما آمار چمدان ها از مرز ۱۷۰ هزار عدد عبور کرده است. برخی زائرین دو یا چند چمدان همراه داشتند و بخشی از زائرانی که به علت وقوع جنگ و توقف پروازها زودتر از موعد به کشور بازگشته بودند، چمدان های شان جداگانه و بدون خودشان به مرز مهران ارسال شده بود.
این چمدان ها در عربستان و در شهر های مکه و مدینه از هتل ها بارگیری شد. اما شیوه بارگیری و حمل آنها سبب بروز مشکل شده است. مدیر کاروان حج علی مسعودی می گوید: «چمدان ها بدون جداسازی بر مبنای کاروان، گاه از چند کاروان مختلف در یک ماشین بارگیری شدند تا در مرز مهران تحویل داده شود.» تا امروز بخش عمده ای از چمدان ها در مرز مهران تفکیک شده و به زائرین تحویل داده شده است، اما هنوز هم برخی چمدان ها نه به صاحبان شان رسیده اند و نه معلوم است کجا مانده اند.
حجاج ایرانی چشم انتظار وسایلشان
سازمان حج و زیارت اعلام نموده که در خیلی از موارد، علت گم شدن یا تأخیر چمدان ها، ناقص بودن اطلاعات روی آنها بوده است. برچسب هایی که به جای نام و شماره تماس زائر، فقط آدرس هتل مکه یا مدینه را نشان می دادند یا در بعضی موارد اصلاً برچسبی نداشته اند. با این وجود، زائرانی هستند که با اطمینان می گویند اطلاعات کامل روی چمدان ها درج کرده بودند. یکی از این زائرین، حاج خانم جعفری از اراک، با ناراحتی می گوید: «من دو تا چمدون داشتم، روی هر دو تا اسمم، شماره ام، اسم کاروان، حتی شماره اتاق هتل رو نوشته بودم. حالا یکی از آنها آمده، یکی دیگر که همه سوغاتی هایم در آن بود، نیست. عطرهای مدینه، تسبیح برای نوه هام، پارچه برای دخترم...» البته در چمدان ها فقط سوغاتی نبود بلکه در این چمدان ها حتی لباس احرام و یادگاری های سفری منحصربه فرد هم بود.
تیموری، حاجی اهل اهواز، با صدای گرفته می گوید: «ما برای همه نوه ها سوغاتی گرفتیم، حتی یه چفیه و تسبیح برای پسرم. حالا آمدیم و دست مان خالی است. پسرم می گوید «خود سفر مهم بود. اما خُب وقتی میاید خانه و چیزی نداری بدهی دلت می گیرد.» در این میان برخی حجاج هم با وجود تحویل گرفتن چمدان هایشان، از گم شدن بخشی از وسایل داخل آن گلایه دارند. به قول آنها، چمدان ها یا نیمه پر تحویل شده یا وسایل شخصی از داخل آنها مفقود شده است. برخی دیگر هم می گویند چمدان ها در وضعیتی نامناسب، پاره، خیس یا صدمه دیده به دست شان رسیده و حتی چرخ یا قفل آنها شکسته بوده است. این مورد سبب شده علاوه بر تأخیر، نگرانی و ناراحتی حجاج از وضعیت نامناسب تحویل وسایل هم افزایش یابد.
با وجود همه این گلایه ها امید در دل زائرین زنده است. خیلی از آنها، هر روز با کاروان یا دفاتر حج تماس می گیرند، شاید خبری از چمدان ها برسد. مسؤلان هم وعده داده اند که ظرف روزهای آینده، چمدان های باقیمانده جست وجو و به صاحبان شان بازگردانده خواهد شد. خیلی از حجاج همچنان با نگرانی پیگیر وسایل شان هستند. آنها می گویند پس از آن همه سختی سفر و زیارت، انتظار داشتند حداقل چمدان هایشان را سالم و بموقع تحویل بگیرند، اما هنوز بلاتکلیف و ناراضی هستند. اینروزها برای حجاج بعد از سفری سخت و پرفیض که دغدغه شان چمدانی است که نیامده، به کندی می گذرد. چمدانی که برای آنها چیزی بیشتر از یک مرتبه فیزیکی است، حامل خاطره ها و برکت سرزمین وحی است که سال ها منتظر تجربه آن سفر معنوی بودند.
223217
منبع: آثارنیوز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب