ایران به تركمنستان پیشنهاد كرد:

ویزا لغو شود

ویزا لغو شود آثارنیوز: وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران در دیدار وزیر فرهنگ ترکمنستان، تدوین و امضای سند همکاری مشترک فرهنگی و لغو دوطرفه ویزای دو کشور را پیشنهاد کرد.


به گزارش آثارنیوز به نقل از ایسنا، سیدرضا صالحی امیری در حاشیه اجلاس گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در ارزروم ترکیه، در گفتگویی رسمی با آتاگلدی شاهمرادف، وزیر فرهنگ ترکمنستان، بر اراده جدی تهران برای نهادینه سازی مرحله ای نوین از مناسبات فرهنگی، گردشگری و تمدنی با عشق آباد تاکید و نقشه راهی راهبردی برای تقویت هم افزایی های فرهنگی منطقه ای ترسیم کرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دیدار با همتای ترکمنستانی خود که در قالب اجلاس منطقه ای گردشگری اکو برگزار گردید، با اشاره به اشتراکات ژرف و تاریخی ملت های ایران و ترکمنستان، اظهار داشت: دیپلماسی فرهنگی می تواند به مثابه یکی از مؤثرترین ابزارهای همگرایی تمدنی، بستر تعاملات پایدار و آینده نگر میان دو کشور همسایه را تقویت کند.
او با ابلاغ پیام صمیمانه رییس جمهور کشورمان، اظهار داشت: امروز بالاتر از هر زمان دیگر، توسعه مناسبات دوجانبه در ساحت های فرهنگ و گردشگری، ضرورتی راهبردی برای تقویت صلح، پایداری و توسعه منطقه ای بشمار می رود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این جلسه، پیشنهاد تدوین و امضای سند همکاری مشترک فرهنگی را ارائه کرد و اضافه کرد: این سند می تواند سه حوزه کلیدی را دربرگیرد. نخست، همکاریهای علمی و پژوهشی در عرصه میراث فرهنگی که با بهره بردن از ظرفیت گسترده پژوهشگاه میراث فرهنگی ایران و حضور بالاتر از ۴۰۰ کارشناس در عرصه های مرمت، باستان شناسی، معماری و مطالعات تمدنی، ممکن خواهد بود. دوم، توسعه همکاریهای متقابل در عرصه گردشگری از مسیر طراحی و برگزاری نمایشگاه های فرهنگی و گردشگری، بصورت متقابل در تهران، اصفهان، شیراز و عشق آباد. سوم، همکاری در عرصه صنایع دستی که باتوجه به اشتراکات غنی فرهنگی می تواند یکی از محورهای پیشران تعاملات اقتصادی فرهنگی باشد.
صالحی امیری همین طور با اشاره به افق های طولانی مدت همکاری، اظهار داشت: نشست ۲۰۲۶ سازمان گردشگری ملل متحد در اصفهان، می تواند با شعاری نظیر «معماری صلح، اعتماد متقابل و همزیستی تمدنی» زمینه ساز فصل نوینی از همگرایی منطقه ای و هم افزایی ملت های حوزه نوروز و با حضور مقامات عالی رتبه کشورهای این حوزه اجرا شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تبیین سه محور بنیادین در تقویت روابط فرهنگی ایران و ترکمنستان، اظهار داشت: اولین مورد، بازشناسی و بازخوانی پیوندهای تمدنی. دوم، تبیین فرهنگ به عنوان عنصر نرم در مناسبات اقتصادی و سیاسی و سومین محور، استفاده از ظرفیت گردشگری به عنوان پیشران تحول در روابط منطقه ای است.
او در همین جهت، مجموعه ای از پیشنهادهای عملیاتی و آینده نگرانه ارائه کرد و اضافه کرد: تعیین روز فرهنگی مشترک به عنوان نماد همگرایی تمدنی، طراحی و برگزاری نمایشگاه های متقابل گردشگری، ایجاد زمینه های آموزشی و پژوهشی مشترک، توسعه همکاری در عرصه آرامگاه مختوم قلی و نیز تدوین سند استراتژیک همکاریهای فرهنگی دوجانبه موارد مهم و راهبردی هستند که می توان با تمرکز بر آنها به تقویت روابط بین دو کشور پرداخت.
صالحی امیری با تکیه بر اهمیت احیای مسیر تاریخی جاده ابریشم به عنوان شاه راه تبادلات تمدنی و فرهنگی، اظهار داشت: بازسازی کارکردهای نوین جاده ابریشم در بستر دیپلماسی فرهنگی می تواند پیوندهای راهبردی ایران و ترکمنستان را مستحکم تر سازد.
او همین طور پیشنهاد ایجاد بازارچه های مرزی و لغو روادید متقابل را به عنوان ابزارهای عملیاتی برای تسهیل ارتباطات انسانی، فرهنگی و اقتصادی بیان کرد و اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران با بالاتر از ۳۳ کشور لغو روادید دارد و در صورت تمایل ترکمنستان، آمادگی کامل برای بسط این پروسه به عشق آباد وجود دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ستایش خاصیت های فرهنگی مردم ترکمنستان، بیان کرد: مردم ترکمن، ملتی نجیب، سخت کوش، فرهیخته و ریشه دارند که فرهنگ، ادب و هنر را در ژرفای حیات خود نهادینه کرده اند. این سرمایه انسانی بی بدیل، می تواند سنگ بنای فصل تازه ای از هم افزایی های تمدنی باشد.
صالحی امیری همین طور از همتای ترکمنستانی خود برای سفر به جمهوری اسلامی ایران دعوت کرد تا از رهگذر تعاملات حضوری و امضای اسناد همکاری، مسیر تحقق اهداف مشترک تسهیل شود.


آتاگلدی شاه مرادف، وزیر فرهنگ ترکمنستان نیز با استقبال از طرح ها و پیشنهادهای ایران، اظهار داشت: ترکمنستان برای عملیاتی سازی این پیشنهادها بوسیله مسیرهای رسمی دیپلماتیک آمادگی کامل دارد.
او با اشاره به اهمیت تقویت مبانی حقوقی همکاریهای دوجانبه، پیشنهاد کرد: طرفین با تدوین تفاهم نامه ای جامع و نهادینه، زمینه ساز تحقق پایدار این توافق ها شوند.
وزیر فرهنگ ترکمنستان همین طور با یادآوری سفرهای گذشته خود به ایران، از میهمان نوازی دولت و ملت ایران تقدیر کرد و خواهان ادامه این تعاملات شد.
شاه مرادف پیشنهاد راه اندازی بازارچه های مرزی و همکاریهای مشترک در نواحی مرزی را قابل بررسی دانست و تاکید کرد که رویکرد های تعاملی با جمهوری اسلامی ایران، همیشه جایگاهی راهبردی در سیاستهای فرهنگی ترکمنستان داشته است.



منبع:

1404/02/06
10:10:16
5.0 / 5
49
تگهای خبر: آموزش , باستان شناسی , بنا , تاریخ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری
asarnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آثارنیوز محفوظ است

آثارنیوز

خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری

آثار نیوز، با اخبار و گزارش های تخصصی، شما را به سفری در تاریخ و فرهنگ ایران زمین دعوت می کند. تاریخ را ورق بزنید.