در پی شیوع ویروس كرونا؛

۸۵ درصد از واحدهای گردشگری بین راهی در خطر ورشكستگی هستند

۸۵ درصد از واحدهای گردشگری بین راهی در خطر ورشكستگی هستند به گزارش آثارنیوز رئیس هیئت مدیره جامعه مجتمع های بین راهی گردشگری اظهار داشت: ۸۵ درصد از واحدهای گردشگری بین راهی ورشکسته شده اند و وضعیت اقتصادی فعلی، اجازه نمی دهد مدیران این واحدها، تأسیسات خویش را به روز کنند.



نبی اله گل تپه رئیس هیئت مدیره جامعه حرفه ای واحدهای پذیرایی بین راهی و مجتمع های گردشگری استان تهران به خبرنگار مهر اظهار داشت: واحدهای پذیرایی بین راهی جزو صنعت توریسم هستند و باید از لحاظ قانونی مستثنا از همه صنوف باشند. ازاین رو اصناف دیگر نباید دخالتی در این عرصه کنند.
گل تپه بیان نمود: معتقدیم هر جا که مسافر یا توریست می رود باید زیر پوشش جامعه تخصصی باشد. در همه محورها مثل دماوند، فیروزکوه، پاکدشت، ورامین، شهرری یا جاده قم و ساوه، رباط کریم و اسلامشهر، شهریار، مسیر کرج و کن سولقان، فرحزاد و دربند و درکه مجتمع های بین راهی وجود دارد. ما مدعی هستیم در این مسیرهای گردشگری تنها گردشگران به این مجتمع ها می روند ازاین رو باید این واحدها را جزو تأسیسات گردشگری دانست و زیر نظر یک تشکل واحد فعالیت کنند.
وی اظهار داشت: جامعه در رابطه با مجتمع های بین راهی در استان تهران تازه تأسیس است و یک سال از ثبت آن می گذرد و حدود ۲۰۰ عضو در تهران دارد. پیشبینی می نماییم حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ عضو دیگر جذب نماییم که هر کدام یک واحد یا مجتمع در محورهای گردشگری منتهی به تهران هستند.
وی اضافه کرد: بدین منظور، برنامه های مفصلی برای آموزش و استانداردسازی داریم. امیدواریم کرونا از بین برود تا بحث گسترش واحدها، تغییر ظاهری، نحوه برخورد پرسنل، بهداشت و … را زیر پوشش جامعه انجام دهیم. بعضی از افراد نسبت به قانون توجیه نیستند. توجیه شدن آنها هم زمان می خواهد.
وی اظهار داشت: حالا مشکل اینجاست که اتحادیه پزندگان به بسیاری از رستوران ها، مجوز می دهد و هر کسی با هر عنوانی به این واحدها مراجعه نموده، نظارت می کند یا مجوز می دهد درحالی که این رستوران ها باید زیر نظر اتحادیه ما باشند. چون فعالیت گردشگری در محورهای گردشگری دارند. ما نامه های زیادی به اصناف و اتحادیه ها و وزارت های صمت و میراث فرهنگی نوشته ایم تا در جایی که گردشگران رجوع می کنند دخالت نشود اما همکاری ها ضعیف است.
گل تپه بیان نمود: ۸۵ درصد از واحدهای گردشگری بین راهی ورشکسته شده اند. بعضی از آنها به جهت اینکه واحدشان را نگه دارند ضرر می دهند برخی دیگر هم از منابع دیگر هزینه ها را تأمین می کنند در هر حال از نظر اقتصادی همه آنها ورشکسته محسوب می شوند. برخی دیگر یا کاملاً تعطیل کرده اند و یا نیمه تعطیل هستند. عده ای هم باآنکه باز هستند اما بیشتر در حال ضرر هستند تا سود. چون هزینه نگهداری ملک، حقوق کارکنان و … بسیار زیاد است.
وی افزود: یکی از اهداف مهم ما در این تشکل بحث آموزش، استانداردسازی و نظارت بر عملکرد واحدهای گردشگری بین راهی است. ما از دانشجویان گردشگری هم کمک خواسته ایم تا بعد از دوره بازرسی، بتوانند هر کدامشان روی یکی از محورها کار کرده و در نظارت ها به ما کمک کنند. بزرگترین معضل ما این است که همه باید زیر پوشش یک جامعه یا تشکل باشند تا بتوان روی عملکرد آنها نظارت کرد.
وی افزود: در یک سال گذشته نمی توانستیم از واحدها بخواهیم که تاسیساتشان را تغییر بدهند چون هیچ درآمدی نداشتند و قبول نمی کردند. اما اگر روال کسب و کار آنها تغییر کند این اجبار برای آنها وجود خواهد داشت که تحت نظر تشکل، فعالیت نموده و بنا به دستورالعمل ها، واحدهای پذیرایی و بین راهی خویش را استاندارد کنند.


منبع:

1400/01/10
23:27:59
5.0 / 5
332
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری
asarnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آثارنیوز محفوظ است

آثارنیوز

خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری