سرپرست كاووش آبراهه ها:

كاووش های جدید در تخت جمشید، زوایای پنهان تاریخ ایران را روشن می كند

كاووش های جدید در تخت جمشید، زوایای پنهان تاریخ ایران را روشن می كند فارس سرپرست تیم كاووش آبراهه های تخت جمشید با یادآوری اینكه بقایای ۱۰ پیكر انسانی و ۲ پیكر حیوانی در كاووش ها كشف شده است، انجام آزمایشات تخصصی را منجر به روشن شدن زوایای پنهان از تاریخ دوران هخامنشی و پس از آن دانست.


علی اسدی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه بقایای پیکرهای یافت شده انسانی و حیوانی، در قسمتی متمرکز از آبراهه های شمالشرقی تختگاه پیدا شده است، اظهار داشت: این پیکرها در لایه های پائینی و نزدیک به کف آبراهه کشف شده است.
اسدی ضمن یادآوری اینکه یافته ها مربوط به بیشتر از ۱۰ اسکلت جداگانه انسانی و ۲ نمونه اسکلت حیوانی است، تصریح کرد: بررسی های اولیه نشان داده است که احیانا اسکلت حیوانی متعلق به سگ است.
او با اشاره به یافته های اولیه از محل کشف بقایا و شیوه پراکنش آنها، اظهار داشت: در ارتباط با آن بخش از اسکلتهایی که در بخش پائینی و نزدیک به کف آبراه کشف شده، این احتمال وجود دارد که پیکرها مربوط به حوادث پایانی دوره هخامنشی و حمله اسکندر و سوختن تخت جمشید باشد.


او با تاکید براینکه اقداماتی در ارتباط با نمونه برداری، مستندسازی و.... سایر اقدامات علمی در رابطه با این کشفیات برای تحقیقات و تاریخ نگاریهای بعدی به شکل کامل انجام شده است، اظهار داشت: اعضای متخصص استخوان شناس تیم ما، بررسی هایی را به شکل عملی در مورد پیوندهای ژنتیکی این افراد انجام خواهند داد و این احیانا مشخص خواهد نمود که این اسکلتها مربوط به افراد بومی، خارجی یا حتی اعضای یک خانواده بوده است.
اسدی یکی دیگر از مسائلی که در مطالعات مد نظر قرار می گیرد را نحوه کشته شدن یا مرگ این افراد دانست و اظهار داشت: یکی از ابعاد اهمیت این کشف، آنست که از ۹۰ سال قبل تاکنون، بیشتر کشفیات در محدوده تخت جمشید، ابزار و اشیاء فلزی و سنگی و... بوده و این نخستین داده های انسانی و حیوانی کشف شده به حساب می آید.
سرپرست تیم کاووش آبراهه های تخت جمشید و عضو هیئت علمی دانشکده هنر دانشگاه شیراز همینطور اظهار داشت: در حین کاووش اقدامات و ملاحظات علمی برای آنکه صدمه ای به اسکلت ها وارد نشود، از جانب اعضای تیم لحاظ شده است.
اسدی با اشاره به اینکه پیکرهای کشف شده برای نگهداری به موزه تخت جمشید سپرده می شود، اظهار داشت: پیشنهاد پایگاه میراث جهانی، پیشبینی یک بخش جدید تحت عنوان داده های انسانی در موزه تخت جمشید برای نگهداری و نمایش این کشفیات است.
او خاطرنشان کرد که حالا فصل چهار کاووش در آبراهه های تخت جمشید انجام می شود که ادامه فصل سوم این کاووش هاست و فصل سوم سال ۱۳۹۶ انجام شده بود.
اسدی ضمن اشاره به تداوم این فصل از کاووش تا پس از میانه شهریورماه، اظهار داشت: آبراهه های مورد کاووش که در شمالشرق تختگاه با جهت جنوبی شمالی به سمت دیواره شمالی تختگاه قرار دارد، عمقی به ارتفاع ۵ متر و عرضی بین ۵۰ تا ۷۰ سانتی متر دارد.
این استاد دانشگاه افزود: در این آبراهه ها، رسوبات مختلفی تا حدود سه متر وجود دارد و کار ما کاووش این رسوبات است و در این اثنا، کشفیاتی هم یافت شده است.
اسدی اظهار داشت: کاووش ها در فصل های بعدی هم ادامه خواهد داشت و به حتم کشفیاتی هم حاصل خواهد شد و در نهایت این کاووش ها به ما کمک می نماید تا پیرامون معماری و پلان بنای بخش های مختلف این اثر جهانی، داده های علمی و دقیقتری را کسب نماییم، البته برداشت رسوبات در نهایت استفاده از آبراهه ها برای انتقال آبهای سطحی حاصل از بارش در تخت جمشید را هم میسر خواهد نمود.




منبع:

1399/05/28
10:05:17
5.0 / 5
2172
تگهای خبر: بنا , تاریخ , تخت جمشید , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری
asarnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آثارنیوز محفوظ است

آثارنیوز

خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری