توقف مینی ورد ملایر در ایستگاه بی مهری

توقف مینی ورد ملایر در ایستگاه بی مهری آثارنیوز: ملایر- ایرنا- مجموعه مینی وُرد یا همان جهان كوچك كه از سال 87 كلنگ آغازش به زمین زده شد، میرفت تا آینده درخشانی را بویژه در حوزه گردشگری و اقتصادی برای ملایر رقم بزند و پنجره ای را از این شهر جنوبی استان همدان به سمت جهان باز كند.


به گزارش آثارنیوز به نقل از ایرنا، زمانیكه ملایر سفر خویش را به دور دنیا با احداث اولین مجموعه مینی ورد (جهان كوچك) خاورمیانه آغاز كرد، عزمش جدی بود تا بتواند آخرین نقطه دنیا را فتح كرده و میزبان مردمانی از سایر سرزمین ها باشد.
طرحی كه ایده اش از كشور بلژیك گرفته شده و به قول شهردار وقت، قرار بود 138 اثر تاریخی جهان را به این مجموعه بیاورد و در مدت زمان سه سال اجرا شود و نقطه آغازینی برای توسعه صنعت گردشگری این منطقه از غرب كشور و آسیا باشد.
مینی ورد قطار حركتش را با سرعتی فراینده آغاز كرد و در همان مراحل نخست، قرارداد ساخت 38 اثر تاریخی معروف جهان و ایران اسلامی را با متخصصان داخلی منعقد كرد تا با پیش بینی 200 میلیارد ریال اعتبار، این مجموعه بی نظیر تفریحی و گردشگری بتواند بعد از بلژیك، چین و ژاپن نام چهارمین مجموعه مینی ورد جهان را یدك بكشد.
سال 91 و 92 بود كه پای حافظ و خیام به ملایر باز شد و به دنبالش برج پیزا، پل ورسك، آكروپلیس، برج ایفل، تاج محل، تخت جمشید، طاق بوستان و سی و سه پل در صف ورود به این شهر بودند و حالا بعد از طی مسافت های طولانی، سال هاست كه میزبان گردشگران و مسافران خیلی از خطه ایران زمین اند و از دریچه ای دیگر شكوه و عظمت تاریخ كهن ملت های مختلف جهان را به رخ می كشند.
در این میان افرادی ائم از مسئولان و مردم عادی و یا گردشگرانی آمدند و با مفاخر ایران و نمادهای كهن تاریخی جهان عكس یادگاری گرفتند و مدیران شهرداری و اعضای شورای اسلامی شهر در دوره های سوم و چهارم افتخار مینی ورد را همچون مدالی بر سینه خود آویختند؛ مجموعه ای كه دوران پُر فروغش طی سال های اخیر بی فروغ شد و پایه های محكم بناهای تاریخی اش در حال لرزش است.
این روزها مینی ورد تنها میزبان بیش از 10 نماد مشهور جهان و ایران است و این تعداد هم به علت آفتاب داغ تابستان و سرمای زمستان و برخی شیطنت های افراد، دچار تخریب شده و شاید ترمیم آن بار مالی زیادی را روی دوش شهرداری بگذارد.
حال اما جهان كوچك كه روزی ویترین اقدامات شهرداری و شورای اسلامی شهر ملایر بود، در ایستگاه بی مهری ها متوقف مانده و از بی پولی رنج می برد و اهدافش را در جذب گردشگران داخلی و خارجی، توسعه صنعت گردشگری، افزایش مدت اقامت مسافران و گردشگران از چهار به هشت ساعت، افزایش درآمد سرانه شهروندان، جذب سرمایه گذاری خارجی و داخلی و جهانی شدن ملایر گم كرده است.
طبق آمارهای ارائه شده تا اواخر سال 92 بیش از 30 میلیارد ریال برای اجرای مینی ورد هزینه شد، اما طبق گفته مدیر وقت شهرداری از سال 93 تا سال قبل حدود 37 میلیارد ریال برای تكمیل مجموعه مینی ورد هزینه شده است.
در حالیكه شهردار ملایر كه از ابتدای اجرای طرح مینی ورد پای كار بوده، از روند تكمیل این مجموعه طی سال های اخیر ابراز گلایه می كند و می گوید: طی این مدت تنها اسم مجموعه مینی ورد به پارك صلح ملل تغییر نام یافت.
حسین بابایی روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینكه طی سال های گذشته حتی مینی ورد ملایر به درستی معرفی نشد و جایش در جشنواره مبل و منبت بسیار خالی بود، اظهار نمود: چنانچه این طرح گردشگری ادامه پیدا می كرد، به طور قطع گردشگران زیادی را می توانستیم برای نصف روز یا یك روز كامل در ملایر نگه داریم.
وی با اشاره به اینكه طی سال های اخیر در حق مجموعه مینی ورد كم لطفی شد و به جای معرفی این ظرفیت گردشگری، فقط با آن عكس یادگاری گرفتند، اضافه كرد: در این مدت به جای انجام اقدامات عمرانی در این مجموعه، تنها یكسری اطلاعات انحرافی عرضه شد كه كار درستی نبود.
بابایی با انتقاد از كندی روند پیشرفت فیزیكی طرح های گردشگری جهان كوچك و بام ملایر، اظهار داشت: مینی ورد یك مجموعه چند منظوره گردشگری، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی و آموزشی است و به جای معرفی درست طرح، تنها به بیان برخی ایرادهای آن پرداخته شد.
وی افزود: آبنمای مینی ورد خود می توانست یك طرح شاخص گردشگری در این مجموعه باشد كه طی سال های گذشته اجرایی نشد.
وی تامین منابع مالی را عمده ترین مشكل در روند تكمیل این طرح دانست و بیان كرد: مشكل ما چگونگی ادامه كار با پیمانكاران مینی ورد است كه به علت تاخیر در اجرای طرح و تورم، آنها تمایل به ادامه كار ندارند.
شهردار ملایر ادامه داد: تعدادی از پیمانكاران طرح مینی ورد رنجیده اند و با افزایشی كه قانون به ما اجازه می دهد، رغبتی برای ادامه كار ندارند.
بابایی با اشاره به اینكه طی سه یا چهار سال قبل هیچ اقدامی در مجموعه مینی ورد و بام ملایر صورت نگرفته است؛ اضافه كرد: تكمیل مینی ورد مطالبه مردم ملایر است و هم اكنون به مرحله ای رسیده كه نمی توان آن را بلاتكلیف رها كرد.
وی مجموعه مینی ورد را در توسعه شهر ملایر بویژه در حوزه گردشگری و اقتصاد بسیار اثرگذار دانست و اظهار داشت: برنامه من در این دوره ادامه مجموعه مینی ورد است و با عنایت به گستردگی و چندمنظوره بودن این مجموعه، چهار سال دیگر هم نمی توان آن را تكمیل كرد.
حال مینی ورد كه خود در امتداد مجموعه عظیم تفریحی و گردشگری به نام بام ملایر و جاده سلامت قرار گرفته و دامنه گردشگری شهر را تا اندازه ای گسترده و شوق بازدیدكنندگان را از دیدن چنین تفرجگاهی دو چندان كرده، بیش از پیش نیاز به اقدامی جدی، دلسوزانه و اثرگذار مسئولان شهرداری دارد.
به گزارش آثارنیوز به نقل از ایرنا، مجموعه بام ملایر كه شاید بتوان گفت یكی از ماندگارترین و بهترین اقدامات شهرداری ملایر طی دهه های اخیر باشد، در 460 هكتار از اراضی ملایر در شمالی ترین نقطه این شهر احداث شده كه 48 هكتار از این مجموعه برای مینی ورد در نظر گرفته شده و بخش های مختلفی همچون سه نوع رستوران سنتی با معماری ایرانی و اسلامی و مدرن، آبشار مصنوعی، شهربازی مسقف، كافی شاپ گردون، رستوران، هتل، كمپینگ اقامتی، تله كابین و منوریل، پیست پیاده روی، دوچرخه سواری، اسكیت، درشكه سواری و كارتینگ و فضاهایی برای اقامت خانواده ها و گردشگران با تولید كمربند سبز و دهكده توریستی پیش بینی شده است.
طبق اعلام شهرداری ملایر، تابحال بیش از 120 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای مجموعه تفریحی و گردشگری بام ملایر و بیش از 60 میلیارد ریال برای مجموعه مینی ورد(جهان كوچك) در ملایر توسط شهرداری هزینه شده است.
7528/2090
گزارش از: معصومه موسوی**انتشار دهنده: سعید زارع كندجانی


1396/09/26
23:12:29
5.0 / 5
5268
تگهای خبر: صنعت گردشگری , گردشگران , گردشگری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری
asarnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آثارنیوز محفوظ است

آثارنیوز

خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری