یك فنجان اسپرسو،

آشنایی با نوشیدنی های بر پایه اسپرسو

آشنایی با نوشیدنی های بر پایه اسپرسو آثارنیوز: خراسان رضوی همانطور که نوشیدن یک فنجان قهوه اسپرسو لذت بخش است، برای خیلی از افراد به همان اندازه نوشیدنی های بر پایه اسپرسو نیز جذاب است. این افراد علاقه دارند با ورود به یک کافه، قهوه ای با محتویات بیشتر از یک فنجان اسپرسو و ترکیبات آنرا بنوشند.



نوشیدنی های رایج بر پایه اسپرسو را مورد بررسی قرار می دهیم تا با ورود به هر کافه گرفتار سردرگمی در انتخاب نشوید و با اطلاع از نحوه تهیه هر یک از آن امکان تهیه و و تدارک توسط خودتان فراهم گردد.

برخی افراد این نوشیدنی ها را نوشیدنی های بر پایه شیر نیز می نامند. این تعریف درست است اما فقط درباب نوشیدنی های اسپرسویی به کار می رود که شیر در تهیه آن مورد استفاده قرار می گیرد.

لاته



از آنجا که دستگاه اسپرسوساز در ایتالیا اختراع شد، بیشتر اصطلاحات مربوط به اسپرسو و مصرف آن از زبان ایتالیایی نشأت گرفته است.

Caffe به مفهوم قهوه و Latte به مفهوم شیر است. امروز قهوه لاته در تمام کافه های دنیا مورد مصرف قرار می گیرد و مشاهده ۲ یا سه اندازه مختلف لاته غیرمعمول نیست. با سفارش یک قهوه لاته هنر لاته آرت که توسط باریستا با فوم شیر در سطح فنجان به وجود آمده و دارای طرح های مختلفی است را مشاهده خواهید کرد.



دستورالعمل استاندارد جهت تهیه یک فنجان لاته، یک اسپرسوی کامل به همراه ۲ برابر شیربخار دیده و یک لایه ضخیم فوم شیر است. نوشیدنی دیگری تحت عنوان لاته ماکیاتو در بعضی از منوها وجود دارد.

در واقع لاته ماکیاتو همان لاته است با این تفاوت که بجای یک اسپرسوی کامل از ریسترتو در تهیه آن استفاده می شود. نوشیدنی لاته مخصوص افرادی است که طعم غالب شیر در فنجان قهوه را می پسندند و نوشیدنی لاته ماکیاتو مختص افرادی است که فقط عطر قهوه را در فنجان می پسندند.

کاپوچینو



این نوشیدنی سنتی ایتالیایی به ۲ شکل متفاوت و با عناوین کاپوچینوی خشک و خیس آماده و ارائه می شود. درک اصطلاحات خشک و خیس به شما این امکان را می دهد که کاپوچینوی مورد علاقه خودرا به آسانی و با امکان کنترل میزان فوم شیر در نوشیدنی، انتخاب کنید.

با درخواست کاپوچینوی خشک به باریستا یعنی شما می خواهید فوم بیشتر و شیر کمتری داشته باشید. از آنجائیکه فوم نسبت به شیر مایع کمتری دارد، موجب می شود نوشیدنی شما خشک تر شود. در مقابل درخواست نوشیدنی خیس از باریستا به مفهوم این است که شما می خواهید فوم شیر کمتر و شیر بخاردیده بیشتری در فنجان خود داشته باشید.



در حالت کلی یک فنجان کاپوچینو از سه قسمت مساوی تهیه می شود. یک اسپرسوی کامل به همان اندازه شیر بخاردیده و در قسمت سوم از فوم شیر نیز به همان اندازه استفاده می شود. این نوشیدنی مختص افرادی است که تعادل طعمی بین اسپرسو و شیر در فنجان را بیشتر می پسندند.

ماکیاتو

واژه ماکیاتو نیز مرهون زبان ایتالیایی و به مفهوم نشان دار است چونکه از یک فنجان اسپرسو به همراه یک لکه فوم شیر بر سطح آن تهیه می شود.

اگرچه بنظر می رسد ماکیاتو بطور سنتی فقط حاوی قهوه و فوم شیر است اما خیلی از طرفداران نوشیدنی های بر پایه قهوه آنرا با مقادیری از شیر بخار داده شده به همراه مجموعه ای از طعم دهنده یا چاشنی ها مورد استفاده قرار می دهند.



یک فنجان ماکیاتو از یک اسپرسوی کامل و یک لکه فوم شیر به همراه شیر بخاردیده به اندازه نیمی از اسپرسو عصاره گیری شده تهیه می شود. یعنی اگر میزان عصاره را ۴۰ گرم در نظر بگیریم، میزان شیر بخاردیده استفاده شده در ماکیاتو ۲۰ گرم است. این نوشیدنی مختص افرادی است که رایحه بالاتر شیر در فنجان را بیشتر می پسندند.

آفوگاتو

حال نوبت آنست که به یک فنجان اسپرسو بعنوان یک دسر کامل بنگرید. آفوگاتو دارای منشأ ایتالیایی است. بااینکه تنوع لایتناهی موجود در عطر و طعم آن سبب محبوبیت بالای این نوع از قهوه شده است. در آفوگاتو لایه های شکلاتی بعنوان ترکیبات خوش طعم اضافه می شود. همین طور می توان از انواع آجیل ها، میوه ها، نارگیل و... در تهیه آن بهره برد.

اگرچه آفوگاتو از یک اسپرسوی کامل و یا یک یا ۲ اسکوپ بستنی تهیه می شود اما مرزبندی جهت تهیه این دسر خوشمزه وجود ندارد.



موکا

نوشیدنی موکا همین طور بعنوان موکاسینو نامیده می شود که با بهره گیری از سیروپ شکلات، پودر کاکائو، مقداری از شکلات باکیفیت بالا یا حتی شیرشکلات قابل تهیه است.

اساسا موکا یک قهوه لاته همراه با افزودن شکلات و کمی خامه پف کرده در سطح آنست.





آمریکانو

آمریکانو یک نوشیدنی بر پایه اسپرسو است که از ترکیب یک فنجان اسپرسو و مقدار مشخصی آب داغ تهیه می شود.

طعم حاصل از آن به قهوه ساده و دم کرده بسیار نزدیک است. یک فنجان آمریکانو از یک اسپرسوی کامل و سه برابر آب داغ تهیه می شود. یعنی اگر ۴۰ گرم عصاره از بابت ۲۰ گرم قهوه داشته باشیم، مقدار ۱۲۰ گرم آب داغ روی آن ریخته می شود. البته در بعضی از کافه ها از ۲ برابر آب نسبت به اسپرسو استفاده می شود.

آمریکانو مختص افرادی است که اسپرسو را دوست نداشته و اما سفارش آنها قهوه تلخ است.



کورتادو

این نوشیدنی با منشا اسپانیایی در کافه های مختلف دنیا به یک انتخاب محبوب تبدیل گشته است. یک فنجان کورتادو از یک اسپرسوی کامل و حجم ۳۰ تا ۵۰ گرم شیر گرم تهیه می شود.

این نوشیدنی مختص افرادی است که ترکیب اسپرسو با شیر و طعم بالای اسپرسو در فنجان را بیشتر می پسندند و بطور معمول با نسبت مساوی یک فنجان اسپرسوی کامل و به همان اندازه شیر بخار دیده تهیه می شود.





منبع:

کیانی، اسماعیل؛ ۱۳۹۸؛ کتاب یک فنجان اسپرسو؛ انتشارات ترانه مشهد




1400/11/04
10:39:08
5.0 / 5
288
تگهای خبر: استاندارد , كتاب , كیفیت , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری
asarnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آثارنیوز محفوظ است

آثارنیوز

خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری