در نشست هیئت امنای مجموعه های تاریخی مطرح شد؛

كاهش شدید درآمد موزه ها و اماكن تاریخی بعد از كرونا

كاهش شدید درآمد موزه ها و اماكن تاریخی بعد از كرونا وزیر میراث فرهنگی اظهار داشت: موزه ها در سه ماه اول سال ۸۰۰ میلیون تومان درآمد داشتند درحالی كه در مدت مشابه سال قبل حدود ۳۰ میلیارد تومان درآمد به دست آورده بودند.



به گزارش آثارنیوز به نقل از مهر، علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی در اولین نشست هیئت امنای مجموعه های فرهنگی تاریخی که با حضور اعضای هیئت امنای مجموعه های ملی، معاونان و مدیران وزارتخانه و ۱۲ استان، به شکل ویدئوکنفرانس، در کاخ سعدآباد برگزار شد، اضافه کرد: بحث هیئت امنایی شدن اماکن تاریخی مدتی مطرح بود و در برنامه ششم توسعه هم به آن اشاره شده بود اما یک مقدار زمان برد تا کارهای آن صورت گیرد و آیین نامه آن به تصویب هیئت وزیران برسد. تلاش می شود تا در چارچوب هیئت امنایی شدن بتوانیم از همکاری و مشاوره دوستان استفاده و به نحو مطلوب تری این مجموعه ها را اداره نماییم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: در چارچوب هیئت امنایی شدن، تلاش می نماییم تا فارغ از بودجه و امکانات دولتی بتوانیم از امکانات و کمک های بیرونی هم استفاده نماییم، تا کنون محدودیت های قانونی جهت استفاده از این امکانات داشتیم در حالیکه خیلی از ایرانی ها داخل و خارج از کشور علاقه مند بودند تا در اداره این اماکن مهم، مشارکت کنند و به مبحث میراث فرهنگی کشور بپردازند.
مونسان اظهار داشت: سال قبل ۷۰ میلیارد تومان میزان درآمد وزارتخانه در چارچوب فروش بلیت و برنامه های اجرا شده در اماکن تاریخی بود که این درآمد بین این اماکن برای نگهداشت آنها توزیع شد. با این روندی که به علت شیوع کرونا برای موزه ها بوجود آمده است، تا آخر سال درآمد زیادی نخواهیم داشت و با یک چالش در نگهداشت این اماکن روبه رو خواهیم بود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: ۳۴ هزار اثر ثبت ملی شده و ۲۴ اثر ثبت جهانی شده داریم، اعتباری که دولت برای نگهداشت این آثار در نظر گرفته است، حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است یعنی به اندازه یک پروژه راه، سد یا یک نیروگاه، انصافاً انجام دادن کار با این بودجه محدود دشوار می باشد.
وی بیان نمود: از ظرفیت ماده ۲۷ به خوبی استفاده و سعی کردیم بناهایی که قابلیت واگذاری دارند، حق بهره برداری آنرا به مردم واگذار نماییم و از پول مردم برای نگهداشت و مرمت استفاده نماییم، اما شرایط دشوار می باشد اماکن تاریخی احتیاج به هزینه دارند و با این بودجه اندک نمی توان کار زیادی انجام داد.
محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور در این جلسه از افتتاح ۲۰۰ پروژه در حوزه میراث اطلاع داد و اضافه کرد: «این پروژه ها بزودی آماده بهره برداری هستند.
او از سامان دهی و مستندنگاری ۷۴۸ هزار و ۳۰۷ شیء فرهنگی تاریخی از آغاز سال ۹۲ تا آخر سال ۹۸ اطلاع داد و اضافه کرد: از آغاز سال ۹۲ تا آخر سال گذشته ۴۴۴ هزار و ۶۷۰ شیء از اموال مجموعه داران بخش خصوصی شناسایی و ساماندهی شده است.
برای کسب درآمد بیشتر اماکن تاریخی در جوار آنها فروشگاه راه اندازی شود
غلامعلی حدادعادل بعنوان عضو حقیقی هیئت امنای مجموعه های فرهنگی تاریخی در این جلسه اظهار داشت: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کمک نماید تا بعضی از دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا بتوانند رساله های خویش را با این مورد انتخاب و در این حوزه تحقیق کنند.
او اضافه کرد: در دنیا از راه دو شیوه از موزه ها و اماکن تاریخی کسب درآمد می کنند، نخست از راه فروش بلیت و دوم راه اندازی یک فروشگاه در اطراف اماکن تاریخی تا گردشگران از این فروشگاه بتوانند محصولات فرهنگی و صنایع دستی آن کشور را خریداری کنند و در آمد بیشتری از فروش بلیت موزه کسب کنند. پیشنهاد می کنم در کنار اماکن تاریخی کشورمان یک فروشگاه راه اندازی شود.
در ادامه اعضای حاضر پیشنهادهای خویش را مطرح نمودند. در این جلسه مجموعه های فرهنگی تاریخی که مقرر است به شکل هیئت امنایی اداره شوند برای اعضا معرفی گشتند، همینطور با تشکیل کمیسیون دائمی موافقت و مقرر شد جلسه کمیسیون دائمی هیئت امنا حداکثر تا دو هفته آینده تشکیل گردد.

1399/04/27
21:04:40
5.0 / 5
2519
تگهای خبر: آیین , بنا , تاریخ , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری
asarnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آثارنیوز محفوظ است

آثارنیوز

خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری