در پژوهشكده مردم شناسی انجام می شود؛
مطالعه طرح ها و نقوش در هنرهای سنتی جزیره قشم
آثارنیوز: مطالعه طرح ها و نقوش در هنرهای سنتی جزیره قشم با هدف شناسایی و ثبت خاصیت های دیداریِ نقوش و رنگ ها در هنرهای سنتی این منطقه توسط پژوهشكده مردم شناسی در حال انجام می باشد.
به گزارش آثارنیوز به نقل از مهر، علیرضا حسن زاده رئیس پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی اظهار داشت: مهم ترین عواملی که هنرهای دیداریِ مناطق مختلف را از یکدیگر متمایز کرده و به مثابه شناسنامه و عوامل هویت بخش تلقی می شوند، طرح ها، نقوش و رنگ ها هستند. بطور معمول، هر یک از نقش مایه ها دارای نامی محلی است و جایگاهی در باورها و نشانه شناسیِ مردم بومی دارد.
او با اعلان اینکه هنرهای سنتی این جزیره همچون خیلی از مناطق ایران، حائز خاصیت های تاریخی، جغرافیایی و فرهنگی مخصوص به خود هستند اشاره کرد: با رویکرد مردم شناسی هنر، این مساله در طرح موظفی یکی از پژوهشگران پژوهشکده مردم شناسی مورد بررسی قرار گرفته است.
در ادامه علیرضا برفروشان مجری این طرح اظهار داشت: باتوجه به لزوم شناسایی و حفظ میراث فرهنگی مناطق مختلف، پرسش اصلی در این تحقیق این است که خاصیت های نقوش، رنگ ها و طرح های اصیل هنرهای سنتی در جزیره قشم چیست.
او هدف از اجرای این تحقیق را شناسایی و ثبت خاصیت های دیداریِ نقوش و رنگ ها در هنرهای سنتی جزیره قشم عنوان نمود و اظهار داشت: روش این پژوهش به صورت توصیفی تحلیلی و گردآوری اطلاعات به صورت اسنادی و میدانی است و با توجه به این که این طرح پژوهشی در مرحله اقدام است، نتایج آن هنوز قابل ارائه نیست.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب