در گزارش آثارنیوز بیان شد؛

راه اندازی كریدور گردشگری ارس تا ایروان

راه اندازی كریدور گردشگری ارس تا ایروان به گزارش آثارنیوز معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ارس اظهار داشت: كریدور گردشگری ارس تا ایروان را با محوریت گردشگری حلال راه می اندازیم تا سهم مان را از گردشگری ارس بگیریم.



یوسف داداش زاده به خبرنگار مهر اظهار داشت: ما طرح جامع گردشگری را داریم كه بعنوان سند، بخشی از آن مربوط به گردشگری می باشد كه كاملا با نگاه كاربردی تهیه شده است. ما تلاش كرده ایم كه در كشور هر كسی این تجربه را دارد در این منطقه آن سند را بنویسد ازاین رو با افراد متخصص حوزه گردشگری این سند نوشته شد.
وی در ادامه بیان كرد: معتقدیم كه متخصص گردشگری نیستیم پس باید تیم اجرا با تیم مشاور متفاوت باشد همینطور ورود به صنعتی كه بیشترین ارزش آفرینی را دارد، راحت نیست. ازاین رو باید حواسمان باشد كه در گردشگری گرفتار ساده انگاری نشویم. خروجی كار در گردشگری این است كه مستقیم خدمتی كه به مشتری عرضه می شود با میزان رضایت او در ارتباط می باشد تا بتواند مشتری بعدی را جذب نماید.
وی با اشاره به اینكه از گردشگری ماجراجویانه فاصله داریم اظهار داشت: ما همه انواع گردشگری را نمی توانیم بالفعل نماییم. ازاین رو از مشاوران خواستیم آنچه كه در حوزوه حاكمیتی هست را به ما اعلام كنند ازاین رو مبحث سرویس های بهداشتی، نمازخانه ها، پارك هایی مانند پارك كوهستان و درنا و... به عهده ما گذاشته شد.
وی در ادامه بیان كرد: آموزش جامعه محلی را در نظر گرفتیم چون كمترین اهمیت در كشور به بخش آموزش داده می شود و فعالان گردشگری هم تمایلی به دوره های آموزشی ندارند ازاین رو در دوره لوسیزن كه مسافر كمتر است، دوره های آموزشی مجانی را در هتلها برگزار كردیم.
تكمیل برندینگ ارس
وی با تاكید بر اینكه گردشگری ایرانی ترین كالای ایرانی است اظهار داشت: باید از این صنعت حمایت زیادی كرد. نباید اجازه داد كه كسی درباره آن هر اظهار نظری كند. گردشگری كاملا پیچیده است نباید هر برنامه ای را در آن اجرا كرد. این زنجیره ارزش در گردشگری باید به خوبی تكمیل شود. اماكن تاریخی ما تكمیل شده اند و ما خویش را تحت فشار فضاهای احساسی قرار نمی دهیم.
داداش زاده خاطرنشان كرد: امسال روی طرح برندینگ ارس كار كردیم كه مهمترین آن گردشگری ارس است و تا یك ماه دیگر هم كامل می شود.
داداش زاده بیان كرد: عضو شبكه های جهانی مختلف همچون سازمان جهانی گردشگری و شبكه شهرهای سالم شده ایم كه این اتفاقات هم به دنبال برنامه ریزی های آن سند بود تا بتوانیم با محوریت جذب توریست خارجی از این منطقه پر پتانسیل استفاده نماییم.
معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ارس اظهار داشت: در هفت ماهه امسال ۱۸۷ هزار ایرانی به ارمنستان سفر كرده اند و ۲۱۰ هزار ارمنی هم به ایران آمده اند. آمدن ارمنی ها به ایران یك بحث و میزان ماندگاری آنها هم بحث دیگری است. ما چند ماه قبل به ارمنستان رفتیم و متوجه شدیم كه آنها هیچ شناختی از ایران ندارند بنابراین در چند روز گذشته ۲۱ نفر از افرادی كه نفوذ زیادی در گردشگری ارمنستان دارند را به ایران دعوت كردیم تا با جاذبه های گردشگری این منطقه آشنا گردند. ما معتقدیم اگر بخش خصوصی گردشگری ایران با بخش خصوصی كشورهای هدف وارد مذاكره و عقد تفاهمنامه شوند، به هدفمان كه جذب توریست خارجی است می رسیم. البته باید میزان ماندگاری آنها را در این منطقه بیشتر نماییم.
داداش زاده اظهار داشت: ما با دو كشور ارمنستان و آذربایجان هم مرز هستیم ولی آنها بیشتر برای رفع نیازهای روزانه به ایران تردد می كنند ما به این تعداد، بازدید روزانه می گوییم ولی می خواهیم كه آنها را به توریستهایی كه در ارس یك یا دو شب اقامت می كنند تبدیل نماییم. چون آثار تاریخی ما این پتانسیل را دارد كه توریست وقتی وارد ایران می شود، یكی دو روزی را اقامت كند.
بسته مشترك ایران با نخجوان و ارمنستان
وی اضافه كرد: بسته های مشترك گردشگری با نخجوان و ارمنستان تهیه نماییم. ارمنستان یكی از مقاصد گردشگری كشورهای حوزه خلیج فارس شده است اما ایرادش این است كه گردشگری در آنجا حلال نیست. بدین منظور كریدور گردشگری ارس تا ایروان را با محوریت گردشگری حلال راه می اندازیم تا سهم مان را از گردشگری ارس بگیریم.
وی از تهیه بسته مشترك گردشگری بین نخجوان و ماكو و ارس اطلاع داد و اظهار داشت: بسته گردشگری ماكو و ارس آماده شده است. شاید تا سالها قبل این پتانسیل در گردشگری ارس كمتر بود و آثار تاریخی مان مرمت نشده بود اما حالا علیرغم این كه این كارها انجام شده ولی بزرگترین مشكل گردشگری ما عدم معرفی جاذبه هایمان در مجامع بین المللی است. بنابراین خواستیم تا در شبكه جهانی گردشگری عضو شویم. اگر این معرفی صورت گیرد قابلیت جذب توریست خارجی را داریم.
داداش زاده اظهار داشت: كلیسای سنت استپانوس یكی از پر بازدیدترین جاذبه های گردشگری ارس است در كنارش جنگل های ارسباران با كمك محیط زیست و وزارت میراث فرهنگی در حال جهانی شدن است همینطور عضو شبكه جوامع ایمن شدیم و... اینها نشان داده است كه پتانسیل بین المللی شدن را داریم. جنگل های ارسباران باآنكه در محدوده منطقه آزاد نیست ولی نگاه ما به مسیر گردشگری می باشد و هر اتفاقی كه در این راه بیفتد به عهده ماست. در كنار دوستان هستیم به خصوص در حوزه حفاظت از آن. به هر حال جزو مقاصد گردشگری ماست. كردشت و دوزال و یا روستای اشتبین هم در حوزه ما نیست ولی برای گردشگری ما جزو مناطق مهم هستند و ما هم به آنها اهمیت می دهیم.
قول دیگر جهت راه اندازی قطار مشهد نخجوان
وی اضافه كرد: در آخرین جلسه با سفیر آذربایجان قرار شد تا قطار مشهد _ نخجوان را راه اندازی نماییم. ایستگاه جلفا از قدیم زیرساخت ریلی خوبی برای این منظور دارد. تا یك ماه آینده تفاهمنامه ای منعقد می شود و كار پیش خواهد رفت. سركنسول ایران در نخجوان هم پیگیر این قضیه هست.
داداش زاده همینطور درباره علت تغییر مدیر ژئوپارك ارس در زمانی كه مدت زیادی تا جهانی شدن آن باقی نمانده توضیح داد: بطور قطع تغییرات سبب نخواهد شد تا در روند كار خللی وارد شود. ما فرد محور نیستیم و كارمان یك كار تیمی است و محوریت كارمان روی شخص و فرد خاصی نیست. این تغییر هم یك روند كاملا عادی است و افرادی كه جابه جا شدند تنها نقششان عوض شده ولی از پتانسیل آنها استفاده خواهیم كرد.

1398/09/07
12:00:27
5.0 / 5
4214
تگهای خبر: آثار تاریخی , آموزش , اقامت , بنا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری
asarnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آثارنیوز محفوظ است

آثارنیوز

خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری