ابوچماقین، مطلوب مردم و مغفول مسئولان
به گزارش آثارنیوز بقعه مذهبی امامزاده سید محمد ابوچماقین(ع) معروف به پیركتك در فاصله 25 كیلومتری شهر اركواز ملكشاهی بعنوان یكی از مراكز حضور زائران و گردشگران استان ایلام نیازمند امكانات بیشتر رفاهی و خدماتی است.
به گزارش آثارنیوز به نقل از ایرنا، مقبره سید محمد(ع) معروف به «ابوچماقین» یا «پیر كتك» از نوادگان امام موسی كاظم(ع) در انتهای یك دره پر آب و با صفا در بخش مركزی شهرستان ملكشاهی از دیرباز مقصد گردشگران و پذیرای زائران بوده است.
نزدیكی به مركز شهرستان و استان سبب شده این منطقه همه وقت بخصوص در روزهای تابستان و بهار پذیرایی خیل عظیمی از گردشگران و زائران از سراسر استان باشد.
به گفته اهالی منطقه در گذشته مقبره امامزاده سید محمد ابوچماقین(ع) به صورت تخته سنگی مستطیلی شكل و دیواره ای سنگ چین بود كه ساختمان جدید آن در سال ۱۳۷۵ توسط سازمان اوقاف با حمایت و كمك های مالی مردمی به مساحت ۵۰ متر مربع با سقف گنبدی ساخته شد.
در گذشته با مشاركت مردم یك سری امكانات همچون زائر سرا، راه اندازی راه دسترسی آسفالته، منبع آب آشامیدنی و راه اندازی چندین چشمه سرویس بهداشتی در جوار بارگاه پیر كتك راه اندازی شده كه دیگر جوابگوی برای تعداد پر شمار زائران و گردشگران نیست.
یكی از زائران امامزاده ضمن تمجید از زیبایی های طبیعی منطقه می گوید: با كمی همت می توان محوطه ای امامزاده را ساماندهی و ایمن سازی نمود چون كه دارای چندین نقطه پرتگاهی خطرناك می باشد.
وی اضافه كرد: با عنایت به اینكه خیلی از مردم شبها را در این مكان سپری می كنند لازم است تعداد زائر سرا بیشتر شده و از امكانات گرمایش و سرمایشی مناسب برخوردار شوند.
دیگر زائر و توریست این امامزاده هم از نبود سكو های استراحت گلایه مند بود و اظهار داشت: نبود جای مناسب برای استراحت مردم را به محوطه های اطراف كشانده كه سبب صدمه به جنگل و طبیعت بكر منطقه می گردد.
زائر دیگری هم نبود پایگاه نیروی انتظامی در محل امامزاده را ضروری دانست و بیان كرد بدون وجو نیروهای انتظامی این مكان نمی تواند از امنیت مطلوبی برخوردار باشد.
رئیس هیئت امنا امامزاده ابوچماقین در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ارادت مردم به این سید بزرگوار و طبیعت زیبای منطقه سبب شده همه وقت شاهد حضور زائران و گردشگران از اقصا نقاط استان در محل این امام زاده باشیم.
صادق فرجی با اشاره به اینكه امكانات اولیه این امامزاده جوابگو زائران و گردشگران نیست تصریح كرد: نیازهای اصلی همچون امنیت منطقه، تولید فضاهای گردشگری، توسعه زائرسراها و امكانات خدماتی با استفاده از مراجع ذیربط در دست اقدام و پیگیری است.
مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملكشاهی اظهار داشت: میانگین سالانه بیشتر از 100 هزار نفر از این مكان مذهبی و منطقه گردشگری دیدن می كنند.
طالب خزان تصریح كرد: نزدیكی به مركز شهرستان و استان و قرار گرفتن در راه جاده ملكشاهی – مهران همچون مزیت های است كه سبب حضور گسترده زائران و گردشگران از این منطقه شده است.
وی با اشاره به خدماتی كه قبلا از سوی میراث فرهنگی صورت گرفته خاطرنشان كرد: در صورت تامین اعتبارات برنامه های برای توسعه گردشگری منطقه تدوین شده كه در سالهای اینده اجرا می گردد.
مقبره این امامزاده در ۳۰ كیلومتری شهر اركوازملكشاهی و در دره حاصلخیز و پرآب قرار دارد كه زیارتگاه مردم شهرستان ملكشاهی است.
وجود چشمهٔ آب شیرین و رودخانه ای بسیار زیبا در قسمت شمالی آرامگاه بر زیبایی این مكان افزوده است.
اعتقاد مردم به ایشان سبب شده كه بقعه متبركه امامزاده سید محمد ابو چماقین(ع) در روزهای مختلف سال پذیرای زائرین، مسافران و گردشگران از نقاط مختلف استان حتی كشور باشد؛
شهرستان 25 هزار نفری ملكشاهی در فاصله 35 كیلومتری جنوب ایلام دارای مناطق گردشگری، مذهبی و تاریخی متعددی مانند امامزاده سید محمد عابد و سید محمد ابوچماقین، سد چمگردلان، رودخانه های گل گل و میانتنگ، سنگ نبشته گل گل، كوشك قینفر، غار اقا میر، جنگلستان بیوره، ویژدرون و دره باجك است.
7179/6034
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب