فرصت شغلی با مرمت موزائیك های تاریخی

فرصت شغلی با مرمت موزائیك های تاریخی به گزارش آثارنیوز در ویرانه های یک کلیسای تاریخی واقع در اردن ساکنان اطراف این منطقه و پناهجویان سوری در پروژه ای که با هدف حفاظت از میراث فرهنگی و مبارزه با فقر شروع شده است دوشادوش یکدیگر همکاری می کنند.


به گزارش آثارنیوز به نقل از ایسنا و به نقل از آرت دیلی، در منطقه ای تاریخی واقع در شمال اردن که ویرانه های یک کلیسای بیزانسی قرار دارد کارکنان با کمک قلموها و انبرک ها بخش به بخش کفپوش موزائیکی کلیسای سنت جان بپتیست را که در سال ۶۱۹ میلادی ساخته شده است مرمت می کنند.
این بخش یکی از سه کفپوش موزائیکی تحت مرمت شهر کوچک رحاب است.
مشهورترین موزائیک واقع در اردن، نقشه ای متشکل از دو میلیون سنگ است که در کف یک کلیسای قرن ششمی واقع در «مادبا» ساخته شده است.
«فرانکو شورلی» که یک کارشناس ایتالیایی و ناظر پروژه مرمت موزائیک ها است می گوید: «فکر نمی کنم در هیچ کشور دیگری تا این حد کفپوش های موزائیکی بیزانسی وجود داشته باشد.»
شهر رحاب که در ۷۰ کیلومتری پایتخت این کشور واقع شده است و کمتر از نیمی از این مسافت با مرز سوریه فاصله دارد، در طول سال ها خانه حدود ۳۲ کلیسا بوده که اغلب آنها به دوره امپراتوری بیزانس تعلق دارند.
اما حالا فقط ویرانه های پنج یا شش مورد از این کلیساها قابل مشاهده می باشد که همچون آنها به کلیسای سنت جورج می توان اشاره نمود که در سال ۲۳۰ میلادی ساخته شده است و یکی از قدیمی ترین کلیساهای در نوع خودش در جهان به حساب می آید.
۳۰۰ نفر که یک پنجم آنها را زنان می سازند در پروژه ای که با نظارت یونسکو و با حمایت مالی آلمان برای مرمت این مناطق برنامه ریزی شده است همکاری می کنند.
تمامی اعضای این پروژه در رحاب زندگی می کنند که یک سوم آنها را مردم اهل سوریه تشکیل داده اند.
برای مرد ۴۵ ساله ای که در سال ۲۰۱۲ خانه و زندگی اش را در سوریه رها کرده و به این شهر آمده این پروژه نجات دهنده است.
«دانیا دیرانی» نماینده یونسکو در این پروژه می گوید: «این پروژه دو هدف اصلی دارد: حفاظت از میراث فرهنگی و ایجاد فرصت های شغلی برای جوامع محلی.»
به قول «دیرانی» به کارکنان درباره تاریخچه و کلیساهای این منطقه و نحوه مرمت کردن موزائیک ها آموزش داده می شود.



1399/12/03
12:35:53
0.0 / 5
1170
تگهای خبر: آموزش , تاریخ , زندگی , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری
asarnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آثارنیوز محفوظ است

آثارنیوز

خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری